Благотворителност няма да правя. Това заяви Владимир Путин пред журналисти в

...
Благотворителност няма да правя. Това заяви Владимир Путин пред журналисти в
Коментари Харесай

Путин в пряко включване: Благотворителност няма да правя

Благотворителност няма да върша. Това заяви Владимир Путин пред публицисти в Москва, откакто подписа декрет, съгласно който задграничните купувачи би трябвало да заплащат в рубли за съветски газ от петък. Той предизвестява, че договорите ще бъдат спрени, в случай че тези заплащания не бъдат осъществени, съобщи през днешния ден.бг.

След въвеждането на нови наказания против Русия Путин споделя, че " икономическата война " против Русия е почнала преди години.

За да купуват съветски природен газ, задграничните купувачи би трябвало да търгуват в съветската валута.

От 1 април те ще би трябвало да отворят специфични съветски банкови сметки за прекачване на задгранични средства и по-късно банката ще ги употребява за закупуване на рубли.

" Ако такива заплащания не бъдат осъществени, ще считаме това за несъблюдение от страна на купувачите с всички произлизащи от това последствия ", споделя той.

" Никой не ни дава нищо гратис, а ние също няма да вършим благотворителност – т.е. съществуващите контракти ще бъдат спрени ", добавя Путин.

Големите стопански системи от Европейски Съюз като Германия и Италия разчитат на съветския газ за обилни енергийни потребности.

Правителството на Украйна съобщи, че тази взаимозависимост е попречила на някои страни от Европейски Съюз да дават мечтаното от Запада равнище на поддръжка за битка с съветската инвазия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР